Izvješće o održivom razvoju

Ovo je prvo izvješće o održivosti tvrtke Farmal d.d. i kao takvo i prvo javno očitovanje o ekološkim, društvenim i ekonomskim aspektima našeg poslovanja u 2008. godini.

Od samih naših početaka sve naše vizije nisu bile vezane samo za ostvarenje ekonomskih ciljeva već smo naše poslovne odluke temeljili i na procjenama društvenih te ekoloških posljedica svih aktivnosti, kao i na partnerstvu prema našim dionicima.

Danas živimo u turbulentnom razdoblju i više nego ikada moramo biti svjesni činjenice da naizgled i nevažna sitnica može imati dalekosežne posljedice, a najčešće su sitnice ono što u svakodnevnom životu zanemarujemo i omalovažavamo. Već je odavno Edward Norton Lorenz ustvrdio da jedan zamah krila leptirom na biloj kojem kraju svijeta može izazvati buru na drugom kraju svijeta, stoga je svatko od nas pozvan da u svojoj domeni djelovanja napravi naviše što može pazeći na sve strukture sa kojima smo nepobitno povezani.

Kako je ovo naše prvo Izvješće o održivosti a s obzirom na mogućnost praćenja pojedinih parametra odlučili smo prikazati kriterije koji su potrebni za razinu C. Naravno ovo izvješće predstavlja bazu, polaznu točku za naša naredna izvješća koja ćemo obogatitim novim parametrima i usavršiti. Izvješće je pisano za razdoblje 2007. i 2008. godine i odnosi se samo na Farmal d.d. te ne uključuje druga povezana društva, te ne uključuje druga povezana društva.